open mommy

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Καλό μήνα με ποιητική διάθεση και μία υπόσχεση!!!!

Μπήκε και ο Σεπτέμβρης! 


Καλό Φθινόπωρο! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω το Φθινόπωρο! Οι μυρωδιές, τα πρώτα κρύα και οι όμορφες ελαφριές φαρδιές ζακέτες. Η ανάγκη να φτιάξεις το σπιτάκι σου και να ετοιμαστείς για τα όμορφα κρύα βράδια του χειμώνα με την αγαπημένη σου κούπα γεμάτη με το αγαπημένο σου άρωμα ροφήματος! Θυμάσαι όταν ετοιμαζόσουν για το σχολείο? Αυτη η μυρωδιά του πλαστικού και του υφάσματος όταν έμπαινες στο μαγαζί για να πάρεις νέα τσάντα και φυσικά η μυρωδιά των μολυβιών και της γόμας. Τα νέα βιβλία και τετράδια που έπαιρνες στα χέρια σου και ονειρευόσουν οτι φέτος θα το κάνεις, θα γεμίσεις τις σελίδες και το μυαλό σου με νέα πράγματα γιατί φέτος θα γίνεις καλύτερος. Κενές υποσχέσεις στο εαυτό σου αλλά απαραίτητες για να γεμίσεις με χαρά την καρδιά σου για αυτήν την νέα αρχή, την νέα χρονιά😅. Αχ και τί ωραία οι πρώτες ημέρες στο σχολείο με τους φίλους, τα γέλια και τα κουτσομπολιά απο τις καλοκαιρινές διακοπές με τους έρωτες και τις σκανταλιές. Και τα γελάκια στην δουλειά τον Σεπτέμβρη και τα πειράγματα για τις καλοκαιρινές διακοπές για να ελαφρύνει το κλίμα γιατί όλοι μέσα μας θέλαμε λίγο διακοπές ακόμα! Ο ελαφρύς ιδρώτας που έχεις καθώς κοίταγες τις φωτογραφίες του καλοκαιρινού έρωτα απο τις διακοπές με το ερωτηματικό "θα κρατήσει άραγε?" Τί όμορφες στιγμές , μνήμες  και αρώματα. Ήχοι απο τα πρώτα τραγουδίσματα του ανέμου ανάμεσα στα κλαδιά με τα φύλλα που κιτρίνισαν και κρατιούντε πεισματικά στα δέντρα ακόμα. Η θάλασσα γίνεται γκρί και αναβλύζει αρώματα μυθικά απο άλλες εποχές, καθώς τα κύματα παφλάζουν στην ακτή. Ο άνεμος μεταφέρει τις σταγόνες να χαϊδέψουν τα δροσερά μάγουλα και τα χαμένο βλέμμα στον συννεφιασμένο ορίζοντα.

Τα πιτσιρίκια πλημμυρίζουν τα μαγαζιά για τα καινούρια σχολικά. Περιμένω τα καφεδάκια με φίλους του Σεπτέμβρη για να πούμε τα νέα του καλοκαιριού. Βέβαια έχω και το άγχος τί θα γίνει και με το σχολείο του παιδιού γιατί δυστυχώς δεν μας πήραν με το ΕΣΠΑ και έτσι πρέπει να περιμένω αν τελικά θα μας πάρουν και πού. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Το πιτσιρικάκι μεγαλώνει κάθε μέρα πιο πολύ. Αύριο κλείνουμε τον 4ο μήνα. Μα καλά τί γίνεται με τα πιτσιρίκια το καλοκαίρι; λίπασμα τα ταϊζουμε και μεγαλώνουν έτσι? Ζωή να έχουν ο μεγάλος πάλι πέρασε νούμερο στο παπούτσι απο πάνω και μέσα σε 3 μήνες πήρες 5 πόντους. Και το μωρό βέβαια δεν πάει πίσω, 4,5 εκατοστά σε ένα μήνα και 600 γραμμάρια. Φτάσαμε την 90η καμπύλη σε ύψος και βάρος. 
Καινούρια ξεκινήματα και εγώ και ο αγαπημένος μου. Γραφτήκαμε γυμναστήριο μαζί..κάτι σαν την υπόσχεση με τα καινούρια βιβλία και τετράδια μου θυμίζει αυτό αλλά τώρα κρυβόμαστε πίσω απο την ωριμότητα της ηλικίας και λέμε οτι θα το τηρήσουμε.😂😂 Τί στο καλό, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε!!!  
Μαζί με τα όμορφα πράγματα που φέρνει το Φθινόπωρο φέρνει όμως και σε κάποιους λίγο μελαγχολία. Όχι αυτήν την γλυκιά αλλά απο την άλλη. Για αυτό σας αφήνω με την υπόσχεση ότι ετοιμάζω μια υπέροχη συνέντευξη με μία αγαπημένη φίλη, ψυχολόγο την Μυρτώ Ράπτη .Κλινική ψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μασσαλίας, υποψήφια διδάκτωρ με εξιδείκευση στην ψυχιατρική ενηλίκων, την καρκινολογία και την αναπτυξιακή παιδοψυχολογία. Θα κουβεντιάσουμε για την κατάθλιψη, την επιλόχειο κατάθλιψη αλλά και τις καταθλίψεις που περνάμε στην ζωή μας. Ιδίως εμείς οι γυναίκες.Με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται θα μας πει το τί είναι η κατάθλιψη  και ίσως καταλάβουμε οτι κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζουμε και είναι λίγο πιο απλά. 
Συνέχισε να ονειρεύεσαι φιλενάδα και μην αφήνεις κανέναν να σε τρομάζει, να ζητάς βοήθεια απο εκεί που πρέπει και να εμπιστεύεσαι αυτή την μοναδική καρδιά σου.
Καλό μήνα φίλη.
Καλές αρχές!! 💛💛💛.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου